Lapsed armastavad vihma!

07. märts 2017

Aeg lendab! – 2 nädalat on eelmisest blogipostitusest möödas (lubatud nädala asemel), aga nüüd leidsin selle aja ja kirjutan Teile mõned read enda mõtetest.

Väljend „vihma sadama” on pigem negatiivse tooniga – „jälle sajab vihma!”, „millal see vihm juba lõppeb?” Arvan, et olen seda juba maininud, kuid emaks saades hakkasin teadlikult vähem ilma üle nurisema. Täna olen ma 100% kindel, et iga ilmaga on võimalik õues lõbusalt aega veeta.

Eestis ei tasu väga loota, et meil on 3 kuud päikesepaistelist suve,  3 kuud lumiseid päevi, 3 kuud imelist looduse tärkamist ja 3 kuud, mil võib ehk pisut rohkem vihma sadada. Reaalsus on see, et meil võib 24.detsember ja 24.juuni olla täpselt samasugune ilm. Meil võib ühel päeval olla -20 kraadi ja järgmisel päeval +10. Kummikuid ja vihmariideid ei maksa ka talvel ära pakkida, sest neid võib täitsa vabalt minna tarvis ka südatalvel (nagu minul juhtus ka sel talvel).

Pilt on tehtud 19.01.17. Jalas on Joules´i kummikud.

Lapsed armastavad vihma! – aga lapsevanemad?

Kuidas sellega nüüd on? Ma võin öelda, et 1-, 2-, 3- ehk ka 4-aastaselt tõepoolest mu lapselt ei tulnud ühtki vastuväidet, kui läksime õue ka paduvihmaga. Nüüd (viiesena) ta aeg-ajalt ikka vajab veidi rohkem veenmist juba. Kindlasti on ta kohe nõus minema, kui teeme miskit lõbusat või kui seltsi tulevad ka sõbrad.

Näiteks ühel vihmasel sügispäeval andsin pojale õue mängimiseks puldiauto – ja peab mainima, et lastel oli väga vahva ajaveetmine. Teine tore tegevus on jalgpall – seda võime pojaga mängida vihmaga ja päiksega täpselt nii kaua kuni aeg on magama minna. Mina olen täiesti veendunud, et kui lastel lubada vihmaga õues teha lõbusaid asju, siis kõik lapsed armastavad vihma. Kõlab leierdatult, kuid tänapäeval on tõesti olemas super-super head riided, jalanõud, kindad – miks me peaksime vihmaga lapsi pigem toas hoidma? Lapsevanemana tuleb ka ise vastavalt ilmale riietuda, õppida vihma nautima (tuletada meelde enda lapsepõlve) ja enda väikse imega sõna otseses mõttes maailma avastada ;). (Oi, kuidas ma ootan, et mu teine pisike juba poriloikude-maailma avastama hakkab!)

Kas Teie käite lastega vihmaga õues? Kui jah/ei, siis miks? Mida Teile meeldib vihmaga õues/toas teha?

Ps! Imeilusat naistepäeva, armsad naised. Täna on meie e-poes naiste tooted soodushindadega - mine ja luba endale üks (või mitu) praktiline kingitus.

Pole halba ilma vaid on ebasobiv riietus ning Sajuga aitab Teil leida sobiva riietuse

Lõbusaid ja toredaid hetki õues,

Teie Sajuga

Lapsed armastavad vihma!

Aeg lendab! – 2 nädalat on eelmisest blogipostitusest möödas (lubatud nädala asemel), aga nüüd leidsin selle aja ja kirjutan Teile mõned read enda mõtetest.

... PIKK PAUS ON LÄBI :)

Suured ja siirad vabandused, et Sajuga toimetustes on olnud vaikus. Täna, 21.veebruaril, on ainuõige aeg enda kolmandat „lapsukest” taas kasvatama hakata, sest täna on pidupäev! :) Minu teisel silmarõõmul on sünnipäev – esimene aastaring on täis saanud. See kõlab klišeena, kuid aeg tõesti lendab.